Blog

  • Home
  • Blog
  • Ghizii Guided Tours Romania - instructori in cadrul modulului de iarna AGMR
Ghizii Guided Tours Romania - instructori in cadrul modulului de iarna AGMR

Ghizii Guided Tours Romania - instructori in cadrul modulului de iarna AGMR

24 Apr, 2017

Ghizii Guided Tours Romania - instructori in cadrul modulului de iarna AGMR

Fiecare modul din cadrul cursurilor AGMR (Asociatia Ghizilor Montani din Romania) este sustinut de catre ghizi montani - instructori, oameni cu o vasta experienta montana si cu pregatire tehnica pe masura. Ghizii Guided Tours Romania au participat ca instructori in cadrul modulelor de iarna ale AGMR, preluand atelierele de ski de tura si salvare din avalansa.

Avand in vedere ca orice activitate montana de iarna se desfasoara pe zapada, primul atelier din pregatirea de iarna este cel dedicat salvarii din avalansa. Cursantii au interactionat cu diverse tipuri de aparate de detectie a victimelor surprinse de avalansa (DVA) si au participat la scenarii de salvare cu 1 si 2 victime, urmand un protocol menit sa scurteze timpii de reactie si cautare, scurtand astfel semnificativ timpul de excavare si salvare. Profilele de zapada si testul de rupere (Rutschblock Test) nu au fost nici ele neglijate.

Atelierul de ski de tura nu se rezuma doar la coborarea pantelor inzapezite. Punctul de pornire este dat de setarea si alegerea optima a echipamentului, in functie de tipul de tura si specificul ei. Urmeaza apoi tehnica de urcare pe schiuri de tura, folosirea eficienta a inaltatorului, coltarilor de schiuri si betelor, tipurile de intoarceri. Coborarea este punctul culminant, insa alegerea rutei optime si sigure este rezultatul unei experiente acumulate pe munte, care nu poate fi compensata doar de echipament, indiferent de cat de performant este acesta.

Este binecunoscut faptul ca orice activitate pe munte in timpul sezonului de iarna implica riscuri, iar rolul instructorilor atelierelor cu specific montan de iarna este sa constinetizeze si sa pregateasca viitorii ghizi montani astfel incat actiunile lor sa duca la diminuarea acestor riscuri si sa urmeze un protocol specific, adaptat fiecarei situatii.

Pregatirea tehnica si fizica este esentiala, iar timpul petrecut cu pregatirea fiecarei ture montane in parte este o investitie in siguranta ulterioara a participantilor si in succesul activitatilor.

Politica Guided Tours Romania promoveaza siguranta pe primul plan.


Galerie foto

Galerie video

Brosuri

Articole din blog

Curs de initiere in ski de tura - Sinaia - 16-17 Decembrie 2017

Curs de initiere in ski de tura - Sinaia - 16-17 Decembrie 2017

08 Noi, 2017

Guided Tours Romania, in colaborare cu magazinul partener ABSOLUT OUTDOOR, te invita sa te initiezi in tainele schiului de tura intr-o prima intalnire ce va avea loc la Sinaia, in perioada 16-17 Decembrie 2017. Acest curs se adreseaza celor care doresc sa descopere secretele acestui frumos sport, care imbina armonios atat partea de urcare, cat si de cea de coborare, si care constituie o alternativa frumoasa pe perioada sezonului rece pentru cei care indragesc alergarea montana si activitatile in aer liber.

Detalii
Cursuri de ski de tura si freeride off-piste

Cursuri de ski de tura si freeride off-piste

01 Noi, 2017

In sezonul 2017-2018 vom organiza mai multe evenimente de week-end dedicate schiului de tura, care vor cuprinde ateliere de salvare din avalansa, tehnici de urcare si de coborare pe schiuri de tura, vom discuta despre alegerea optima a echipamentului si despre planificarea turelor, si vei afla tips & tricks despre acest frumos sport de la ghizii montani din echipa Guided Tours Romania, ghizi cu vasta experienta pe munte, atestati de Asociatia Ghizilor Montani din Romania (AGMR).

Detalii
Tabere de vara pentru copii in Bucegi si Piatra Craiului

Tabere de vara pentru copii in Bucegi si Piatra Craiului

08 Mai, 2017

De anul acesta schimbăm puțin formatul taberelor de vară. Ne concentrăm mai mult pe obiective clare care îi vor ajuta pe copii nu doar pe munte, ci și în diverse situații de viață. Taberele vor fi mai scurte și mai concentrate în activități, ”cazarea” se va face la cort, iar activitățile se vor face în cadrul unui circuit itinerant.

Detalii

Abonati-va la newsletter