Blog

  • Home
  • Blog
  • Curs de initiere in ski de tura - Sinaia - 16-17 Decembrie 2017
Curs de initiere in ski de tura - Sinaia - 16-17 Decembrie 2017

Curs de initiere in ski de tura - Sinaia - 16-17 Decembrie 2017

08 Noi, 2017

Guided Tours Romania, in colaborare cu magazinul partener ABSOLUT OUTDOOR, te invita sa te initiezi in tainele schiului de tura intr-o prima intalnire ce va avea loc la Sinaia, in perioada 16-17 Decembrie 2017. 

Acest curs se adreseaza celor care doresc sa descopere secretele acestui frumos sport, care imbina armonios atat partea de urcare, cat si de cea de coborare, si care constituie o alternativa frumoasa pe perioada sezonului rece pentru cei care indragesc alergarea montana si activitatile in aer liber.

Vom discuta despre echipamentul specific schiului de tura si despre echipamentul de protectie si de salvare din avalansa, despre cum se face un set-up ideal, si vom aplica practic aceste cunostinte in teren, pentru a putea gusta in siguranta bucuria si libertatea oferite de turele pe schiuri.

Ne vom concentra atat pe tehnica de urcare, cat si de cea de coborare pe schiuri de tura, vom descifra secretele schiului off-piste si ne vom testa capacitatea de salvare in scenarii de avalansa. (In afara exercitiilor cu echipamentul minim de salvare din avalansa, compus din transceiver, sonda si lopata, vom prezenta si testa un rucsac cu airbag Black Diamnond Jet Force)

Pentru ca Guided Tours Romania pune accent pe siguranta, toate activitatile se vor desfasura sub indrumarea atenta a instructorilor experimentati, ghizi montani atestati, membri ai AGMR (Asociatia Ghizilor Montani din Romania).

Cazarea se va face in Sinaia, si opta pentru cazare individuala sau, la solicitare, ne putem ocupa noi de acest aspect. (Va putem pune la dispozitie 13 locuri de cazare la pensiunea Guide's Hut in camere de 2, 3, 4 sau 6 locuri, la preturi incepand de la 50 lei/persoana/noapte - in functie de tipul camerei - detalii accesand http://bit.ly/2hl0Bim

Echipament necesar:

- schiuri cu legaturi de tura*

- clapari de ski de tura*

- kit de salvare din avalansa (transceiver, sonda si lopata)*

- bete (preferabil telescopice)

- casca, ochelari de ski, ochelari de soare

- rucsac de tura (25-30 de litri)

- haine calduroase, manusi si caciula

- sosete de ski de schimb

- bidon de hidratare (preferabil termos)

- trusa individuala de prim ajutor

- gustari

* In limita disponibilitatii iti putem pune la dispozitie contra cost echipamentele necesare, dupa formula primul venit - primul servit

In cazul in care starea zapezii nu permite desfasurarea cursului, vom reloca activitatile intr-o zona pe cat se poate apropiata, sau vom reprograma data intalnirii. In functie de starea zapezii la data anuntata, cursul poate fi reprogramat pentru o data ulterioara.

Costul acestui workshop este de 450 lei/persoana/week-end. La finalizarea cursului veti primi o diploma in sunt specificate modulele parcurse si nivelul lor de dificultate.

Pretul de mai sus nu include transportul pe cablu (necesar pentru perfectionarea tehnicii de ski off piste), costul meselor si inchirierea echipamentului necesar si costul cazarii.

Pentru inscrieri va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa contact@absolutoutdoor.ro


Galerie video

Articole din blog

Cursuri de ski de tura si freeride off-piste

Cursuri de ski de tura si freeride off-piste

01 Noi, 2017

In sezonul 2017-2018 vom organiza mai multe evenimente de week-end dedicate schiului de tura, care vor cuprinde ateliere de salvare din avalansa, tehnici de urcare si de coborare pe schiuri de tura, vom discuta despre alegerea optima a echipamentului si despre planificarea turelor, si vei afla tips & tricks despre acest frumos sport de la ghizii montani din echipa Guided Tours Romania, ghizi cu vasta experienta pe munte, atestati de Asociatia Ghizilor Montani din Romania (AGMR).

Detalii
Tabere de vara pentru copii in Bucegi si Piatra Craiului

Tabere de vara pentru copii in Bucegi si Piatra Craiului

08 Mai, 2017

De anul acesta schimbăm puțin formatul taberelor de vară. Ne concentrăm mai mult pe obiective clare care îi vor ajuta pe copii nu doar pe munte, ci și în diverse situații de viață. Taberele vor fi mai scurte și mai concentrate în activități, ”cazarea” se va face la cort, iar activitățile se vor face în cadrul unui circuit itinerant.

Detalii
Ghizii Guided Tours Romania - instructori in cadrul modulului de iarna AGMR

Ghizii Guided Tours Romania - instructori in cadrul modulului de iarna AGMR

24 Apr, 2017

Fiecare modul din cadrul cursurilor AGMR (Asociatia Ghizilor Montani din Romania) este sustinut de catre ghizi montani - instructori, oameni cu o vasta experienta montana si cu pregatire tehnica pe masura. Ghizii Guided Tours Romania au participat ca instructori in cadrul modulelor de iarna ale AGMR, preluand atelierele de ski de tura si salvare din avalansa.

Detalii

Abonati-va la newsletter